Amir Asnaashari

خواننده موسیقی ایرانی

دکترای ادبیات فارسی

نوازنده سه تار

Amir Asnaashari

خواننده موسیقی ایرانی

دکترای ادبیات فارسی

نوازنده سه تار

Meet me

Amir Asnaashari He is an Iranian singer, singing teacher and setar player, born on August 23, 1984 in Tehran and a graduate of Persian language and literature

Amir Asnieh Ashri has been learning singing and singing since 1999 with professors such as Tahmours Shahrokhi (one year), Siddiq Tareef (4 years), Mehran Mehrniا (Settar - 4 years), Karim Saleh Azimi (less than a year), Mohammad Reza Lotfi (vocal row analysis classes and Settar 4 years) and also Mohammad Reza Shajarian (vocal workshops - less than 6 months) learned.

The most important event in the artistic career of Amir Asnaei-Ashri Collaboration with Mohammad Reza Lotfi at the age of twenty-four Shida group .[۲]

After three nights of successful performances in the Sheida Reconstruction Ensemble in 2008 under the live direction of the memory of "Mohammad Reza Lotfi", the duo of Ash'ari was noticed by those who are interested in singing.[۳]

A special sound that was different from the usual form of singing.[۴] The result of this collaboration, in addition to numerous concerts, was the release of two audio and video works under the direction of Mohammad Reza Lotfi.

 

concert

Concert in the Belgian Disentral hall
Concert in India
Concert in Vietnam
He has performed several concerts with different groups such as Segane Sheida, Nahoft, Homayoun, Mehr Orchestra, Setar Navazan Saba, Forouzan, MEHBANG, Mehrsaz...
Concert in memory of Mohammadreza Lotfi with Sheyda group in 1395
Concert for the benefit of the Kermanshah earthquake victims with Shabrovan group in 1397 fall
Concert in Vahdat Hall with Forozan group, Amir Asnaashari and Bijan Kamkar, and playing Milad Kiaei
Concert with national Orchestra Mehr in respect of Abbas Khoshdel
Concert in respect of Faramarz Payvar called Palizban night
Different song centered concerts in Rodaki, ArasBaran and Niavaran halls

Published works

Iran hengam-e kar ast; Nahoft Ensemble; conductor: Jahanshah Saremi
Sheyda Triple Ensemble in concert; conductor: Mohammadreza Lotfi vocalists: Amir Asnaashari, Mohammad Motamedi, Alireza Shahmohammadi
School of Taherzade by Mohammadreza Lotfi; Vocalist: Amir Asnaashari
Soye e bi soo; Mehbang Ensemble; conductor: Mohammadali Najafi
Khayam Rectical; conductor: Peyman Soltani; Performed by a a group of vocalist including Amir Asnaashari
Soluk; composer: Nafise Gholampour;
Collaboration in "IRAN e Khanom" composed by Peyman Soltani on the poems of classical poets Saadi, Roudaki, Ferdowsi, Khayyam, Molavi, Hafez, Nezami, Mirzadeh Eshghi. with 24 players and 49 singers.
Ba Ma Dami...; Vocalist : Amir Asnaashari; composer and conductor: Koeosh Shahani
" Zakhm e Nahan" In 1399, composed by Arash Kavousi with the voice of Amir Asnaashari in the form of 9 pieces of poems by ancient and contemporary poets
The album "Dar Baharan" was released in the spring of 1400 under the direction of Pouyan Khalili and Siavash Karami, with the performance of the group "Hamnavazan Saba", which was released with the approach of preserving and re-performing Iranian traditional music.
The album "Hazaran" was released in July 1400. This work is one of the special productions of Roudaki Cultural Foundation, in which a group of instrumental singers along with musicians have tried to present the singing style of the great singers of Iran in addition to their style and context.

Training

He has been teaching since 1384; He is teaching many students from Iran and other countries; You can follow him on instagram instagram را دنبال کنید.

Compilations and Articles

He has also published numerous notes and writings on music and literature in magazines, newspapers and music sites. Among them are the following:
Writing a doctoral dissertation on "The evolution of composition and song in Iran from Qajar to today" which is in the process of being revised for publication in book form
Compilation of four volumes of books with the letters of Zahak Mar Doosh, Manouchehr Kingdom and the story of Zal and Rudabeh, Haft Khan and the story of Rostam and Sohrab and the story of Rostam and Esfandiar in Avae Sorena Publications
Article about Mohammad Reza Lotfi and his influence on Iranian music
Article about Hossein Khajeh Amiri (Iraj) and the characteristics of his singing

Published works with the voice of Amir Asnaashari
Soluk
Music album
Soye e bi soo
Music album
Ba Ma Dami...
Music album
Arezo
Single Track
Zakhm e Nahan
Music album
یادداشت های آموزشی
اهمیت آشنایی با ادبیات فارسی
نویسنده
Amir Asnaashari

ابزار کار اصلی یک آواز خوان شعر است. تحریر و غلت همچون زینتی برای جلوه ی بیشتر شعر به کار می رود. یک نوازنده هم برای ساخت تصنیف، استفاده از افاعیل عروضی در جمله پردازی و بداهه نوازی، تسلط بر جواب آواز و… می بایست با شعر و ادبیات آشنا باشد. به یاد دارم که استاد محمدرضا لطفی در کلاس های تحلیل ردیف سازی توصیه می کرد: تلاش کنید نثر مسجع گلستان سعدی را با ساز بنوازید تا جمله بندی تان قوام پیدا کند.
چنان که در پایان نوشته قبلی (نکات لازم برای یادگیری آواز) وعده کردم، می‌خواهم درباره اهمیت آشنایی با ادبیات فارسی، نکاتی را به صورت ساده و کاربردی با شما عزیزان در میان بگذارم.
.
1.توجه به خوانشِ صحیح شعر

در زبان و ادبیات فارسی با تغییر اعراب گذاری، کلمات معنای متفاوتی پیدا می کنند. مثلا در شعر زیر کلمه ملک را در نظر بگیرید:
من ملک بودم و فردوس برین جایم بود
آدم آورد درین دیر خراب آبادم
ملک با فتح ل به معنی فرشته و با کسر ل به معنی پادشاه است و خوانش صحیح ملک با فتح ل است. چنان که در شعر زیر نیز اینگونه است:
جلوه‌ای کرد رخت دید ملک عشق نداشت…
همچنین با تاکید بر روی یک کلمه می توان معنای جمله را به کلی تغییر داد. مثلا اگر در بیت زیر تاکید را بر روی کلمه حافظ بگذاریم جمله حالت امری پیدا می‌کند، (ای حافظ از می پرهیز کن!) در حالیکه این جمله خبری است (صوفیان ریاکار باده می نوشند و حافظ از می پرهیز می‌کند):
صوفی پیاله پیما، حافظ قرابه پرهیز
ای کوته آستینان تا کی دراز دستی؟!
.
2.فهمیدن معنای کلام
برای اینکه بتوانید آواز تاثیر گذاری بخوانید، ابتدا باید آنچه را می خوانید درک کنید. به قول مولانا سوز دلی باید و دامانِ چاکی:

نوحه‌گر گوید حدیثِ سوزناک
لیک کو سوزِ دل و دامانِ چاک

برای فهم شعر، ابتدا باید آن را با رعایتِ تاکیدات کلام و اعراب گذاری صحیح بخوانیم. اما چگونه چنین کنیم؟ مثلا برای فهم شعر حافظ پیشنهاد من تهیه چند کتابِ دارای شرح و اعراب گذاری صحیح است:
حافظ به شرح دکتر خطیب رهبر و حافظ نامه خرمشاهی. همچنین برای آشنایی با زمانه و اندیشه حافظ کتاب از کوچه رندان دکتر زرین کوب و یا این کیمیای هستی دکتر شفیعی کدکنی را بخوانید.
به این فهرست می توان کتاب های دیگری را افزود، اما همین ها راهگشاست. این کار را می توان برای شعرای دیگر نیز انجام داد.

3. نکته مهم و پایانی در فهم شعر یک شاعر، مانوس بودن با کلام اوست. اینگونه پس از مدتی، شاعر خود به شما می گوید که چه در سر داشته:

تو پای به راه در نه و هیچ مپرس
خود راه بگویدت که چون باید رفت

نکات لازم برای یادگیری آواز
نویسنده
Amir Asnaashari

1. داشتن شوق و انگیزه برای یادگیری آواز:
از نظر من هر کس بتواند صحبت کند، می تواند آواز هم یاد بگیرید و در نهایت بخواند! به عبارت دیگر افراد پیش از یادگیری آواز برابرند، تفاوت ها پس از یادگیری نمایان می شود. آنکه صدای دلنشین تری دارد احتمالا به صورت حرفه ای فعاليتش را آغاز می کند و آنکه صدای معمولی دارد، در فرایند آموزش، درست خواندن را یاد می گیرد، با ردیف ها آشنا می شود و ازین توانایی در جمع های دوستانه استفاده میکند و می خواند. از آن مهم تر، سطح شنیداری و فرهنگی موسیقی اش رشد می یابد.
بنابراین برای یادگیری آواز شوق و انگیزه مهم است، نه صرفا داشتن صدایی ویژه و خاص.

2. انتخاب معلمی مناسب برای یادگیری آواز:
در این باره مقاله اولم با عنوان چرا در یادگیری موسیقی و آواز پیشرفت نمیکنم را بخوانید.

3. آشنایی با یک ساز
خواننده و نوازنده در بسیاری از موارد کاری مشابهِ یکدیگر انجام می دهند. به این معنی که نوازنده برای نواختن دستگاه شور از همان فواصلی استفاده می‌کند که یک خواننده. تفاوت اینجاست که او ملدی را در ذهن شکل می دهد، بر روی ساز می‌بیند و در نهایت می نوازد. اما خواننده ملدی ای را که در ذهن دارد از طریق ساز درونی خود، یعنی حنجره به مرحله اجرا در می آورد و چون پرده ی این ساز درونی برای او قابل رویت نیست، اینجاست که تربیت شنیداری و پس از آن توانایی اجرای تکنیکی محتوای آوازی، توسط تارهای صوتی، اهمیت می یابد.
بنابراین یادگیری یک ساز برای خواننده، حتی به شکل مقدماتی، او را در فالش نخواندن و همچنین تغییر و حرکت درست بر روی پرده‌ها یاری می‌کند و توانایی مرکب خوانی را آسان تر می نماید.

4. شناخت ویژگی های بنیادین نغمات
این شناخت می تواند در شکل ساده ی آن شامل یادگیری کیفیت و مایه ی درونی یک گوشه باشد. در شکل پیچیده تر، این شناخت شامل یادگیری مختصات یک گوشه، از جمله نت شاهد، ایست و دایره ی حرکت آن نغمه است. در مورد اخیر، اهمیت آشنایی با یک ساز بیشتر نمایان می شود.

5. آشنایی با شیوه های آوازخوانی از ابتدا تا کنون
برای پیشرفت در آواز و رسیدن به سبکی شخصی در آوازخوانی، گریزی جز آشنایی با شیوه خوانش هنرمندان تاثیر گذار پیشین نیست. تمرکز آوازخوان بر روی دوره ای کوتاه از هنر آوازخوانی و نادیده گرفتن شیوه های مختلف، نتیجه ای جز تکرار و تقلید در پی نخواهد داشت.

6. آشنایی با ادبیات فارسی
ماده اصلی مورد نیاز یک خواننده شعر است. خواننده ای که شعر نمی داند، آواز تاثیرگذاری نمی خواند.

تقلید و یا تأثیرپذیری آگاهانه؟!
نویسنده
Amir Asnaashari

…تقلیدشان بر باد داد!

تقلید چیست؟!
تقلید یعنی: پیروی از چیزی بدون دریافتِ حقیقتِ آن چیز.
.
تقلیدی که چاشنی آگاهی را با خود دارد، نقشی مهم در شناخت و یادگیری موسیقی ایفا می‌کند.
اما آنچه که به قول مولانا دارایی آدمی را بر باد می دهد، تقلید نا آگاهانه است.
برای روشن شدن موضوع نمونه ای از تقلید آگاهانه و نا آگاهانه را شرح می دهم.

تقلید نا آگاهانه در آواز به این می ماند که هنرجو یا خواننده ای با ساختار حنجره ای ی خاص خود، تلاش کند تا صدای استادی را تقلید و شبیه سازی کند. اتفاقی که در این حالت می افتد این است که هنرجو رنگ صوتی خود را – که همچون اثر انگشت یگانه است – از دست داده و در بلند مدت دچار آسیب در ناحیه تارهای صوتی می شود.
.
اما تقلید آگاهانه در آواز این است که شما با حفظ استقلال صوتی خود، تکنیک، حالات، تحریرها و غلت ها، شیوه ارائه شعر و… یک استاد را بیاموزید و از آن در ساخت آواز و لحنِ ویژه ی خود بهره ببرید.
حتی در این اثر پذیری آگاهانه می بایست چندین شیوه ی متفاوت آواز خوانی را در دوره های 3 تا 6 ماهه تمرین نمود، تا اثر پذیری از یک فرد یا شیوه به تقلیدِ صرف منتهی نشود.
.
در یادگیری یک ساز نیز همین موضوع صدق می کند. تار نواز، کمانچه نواز و به طور کلی هر نوازنده ای که فقط بر روی یک شیوه تمرکز می‌کند، در بهترین حالت مقلدی است که در سایه ی استادی متبحر قرار گرفته و ساز او پس از سالها تلاش، یادآور شخصی است جز او.
.
در نهایت باید گفت تقلیدِ آگاهانه، همچون پلی است در مسیر یادگیری موسيقي و آواز، که برای پیشرفتِ هنریِ یک هنرجو لازم و تعیین کننده است.

چرا در یادگیری پیشرفت نمیکنم؟
نویسنده
Amir Asnaashari

1. نداشتن هدفی شفاف و مشخص

آنچه موجب حرکت می شود، داشتن هدف و مقصدی معین است. با طرح این پرسش که: چرا می خواهم آواز بخوانم یا سازی را بیاموزم می توانید به هدف مشخص تان دست یابید.
این هدف می تواند نمود عینی در بیرون داشته باشد (مثل اجرای کنسرت، ضبط یک قطعه موسیقی و…) و یا می تواند جنبه ی درونی داشته باشد (مثل یادگیری آواز یا یک ساز برای رسیدن به آرامش و احساس رضایت فردی.) هدف موتور حرکت شماست، تا آن را مشخص نکنید، به جایی نمی رسید، و همچون کشتی بی لنگر به کژ و راست می روید!
.
2. نداشتن دقت در انتخاب معلم
.
به کوی عشق منه بی‌دلیل راه قدم
که من به خویش نمودم صد اهتمام و نشد!
#حافظ
.
پس از انتخاب هدف، انتخاب درست معلم موسیقی، بالاترین سطح از اهمیت را داراست. معلمی که بر می گزینید، آینده ی شما را در هدفی که برای یادگیری هنر دارید، می سازد.
برخی از ویژگی های یک معلم خوب موسیقی را این ها تعیین می‌کند:
.
بر موضوع تدریس خود تسلط داشته باشد ، طرحِ درس مشخصی در آموزش داشته باشد ، مورد تایید اهالی موسیقی باشد ، از اخلاق، حوصله و صبر کافی برخوردار باشد ، در انتقال دانسته ها به روشی ساده و قابل فهم توانا باشد ، در آموزش قالب های اصلی ( ردیف موسيقي ایرانی ) به هنرجو مسلط باشد، و بتواند استفاده ی خلاقانه از این قالب ها را به هنرجو آموزش دهد و…
.
3. تمرین ناکافی

کار نیکو کردن از پر کردن است!
.
بسیاری از هنرجویان فکر می کنند ثبت نام و حضور در یک کلاس موسیقی، به معنی یادگیری آن است ?
مقدار ساعت لازم برای تمرینِ آواز و موسیقی، متناسب با هدف هر کس متفاوت است.
همیشه می‌گویم هنرجویی که می خواهد حرفه ای شود، باید حرفه ای هم تمرین کند. اما هنرجویی که هدفش ارائه و تولید اثر به شکل حرفه ای نیست و برای لذت بردن شخصی و یا کسب آرامش و… به آواز یا موسیقی می پردازد، می تواند زمان کمتری را هم به تمرین موسیقی اختصاص دهد.
.
4. تمرین کافی ولی نادرست

بسیار پیش آمده که هنرجو زمان لازم را برای تمرین صرف می‌کند، اما باز هم نتیجه نمی‌گیرد! یکی از دلایلیش می تواند، شیوه نادرست تمرین باشد. مثلا اگر شما در اجرای بخشی از تحرير گوشه عشاق اشکال دارید، لزومی ندارد همه این گوشه را با صدای اوج بارها بخوانید و پس از گرفتگی صدا، همچنان هم در اجراي آن تحریر اشکال داشته باشید!
به جای آن بر روی همان قسمت از تحریر در محدوده میانی یا بم، بارها و بارها تمرکز و تمرین کنید و پس از اطمینان از درستی اجرا، چندین بار هم در محدوده اصلی و اوج آن را بخوانید و در نهایت کل گوشه را چند بار
.بخوانید اینگونه شما بر روی نقاط ضعف تان تمرکز میکنید و از زمان تمرین خود بهترین استفاده را میکنید. . 5. نداشتن تداوم در یادگیری دریا شود آن رود که پیوسته روان است!
#سایه از نظر من بزرگترین مشکل هنرجویان نداشتن تداوم، یعنی نداشتن برنامه منظم تمرین و یادگیری است. چه بسیار هنرجویان با استعدا در حال یادگیری آواز و موسیقی، که پس از دوره ای کوتاه، آن را رها کرده اند. وقتی به سلوک هنری هنرمندان بزرگ نگاه می کنیم، آنها را در یک موضوع مشترک می یابیم “عشق و تداوم در مسیر هنری”

News
June 22, 2021 Hazaran

The album "Hazaran" was unveiled on July 22, 1400, along with a group of artists in Roudaki Hall.

April 4, 2021 Dar Baharan

The album "Dar Baharan" was released under the direction of Pouyan Khalili and Siavash Karami.

February 14, 2021 Live concert on radio

Naghme oshagh group has performed

February 14, 2021 Zakhm e Nahan

His album was released

Petrichor Music Inc

Address: 371 – 5307 VICTORIA DRIVE VANCOUVER BC V5P 3V6 CANADA

Petrichor Inc. is a music academy in Vancouver, BC, Canada. The

Business is already registered in BC as a Corporation. Petrichor Music Inc. will be a musical institution specialized in developing an appreciation of the art of music as part of general culture. The business shall offer vocal, instrumental and Iranian folk music classes in Canada. The music academy’s instructions consists of teaching skills in music, instrumental harmony, choral music, and planning a balanced music program.

Petrichor Music Inc. will focus on teaching Persian/Iranian traditional music, also known as Persian classical music or Iranian classical music. We will teach Persian vocal skills, music theory and practical techniques to the students from beginner to advanced level

Furthermore we will teach Radif, which is one of the most important methods for learning and singing Persian music that I learned from Mohammadreza Lotfi and Mohammadreza Shajarian. The music of Iran encompasses music produced by Iranian artists. In addition to the traditional folk and classical genres, it also includes pop and internationally celebrated styles such as jazz, rock, and hip hop. Iranian music influenced other cultures in West Asia, building up much of the musical terminology of the neighboring Turkic and Arabic cultures, and reached India through the 16th-century Persianate Mughal Empire, whose court promoted new musical forms by bringing Iranian musicians. Iranian Music consists of characteristics developed through the country’s classical, medieval, and contemporary eras. Due to the exchange of musical science throughout history, many of Iran’s classical melodies and modes are related to those of its neighboring cultures. Iran’s classical art music also functions as a spiritual

tool. Petrichor Music academy shall also have a special focus on training for

the Iranian instruments such as; Santur, Rud, Tar, Durat, Setar, Chang, Qanun, etc.

connect us

    en_USEnglish